Impregnálószer

Vissza

 

 

Valljuk, az embernek harmóniában kell élni az őt körülvevő világgal! A természet minden beavatkozást megpróbál visszaállítani az eredeti állapotába. Ezért olyan anyagokat alkalmazni az építészetben, melyek leginkább természetazonosak. A köztudat a szilikonokat természetidegen, mesterkélt anyagoknak tartja. Azonban jó, ha tudjuk, hogy a szilikonok alapanyaga a szilícium és ez az anyag homok formájában óriási mennyiégben fordul elő a természetben.

 

SMILING HOUSE™ IMPREGNÁLÓ termékek megoldást kínálnak mindenféle ásványi eredetű építőanyag hidrofóbizálására. Legtöbbünk számára házunk, épített környezetünk képviseli a legnagyobb értéket. Az épületekben keletkezett időjáráskárok döntő részt a víznek, illetve a nedvesedésnek köszönhetők. A kő, tégla, térkő, a cseréptető, a vakolat ugyanis porozitása mértékében képes magába szívni a vizet, melynek romboló hatása egyaránt károsítja a felület megjelenését és az építmény teherbíró képességét. Szélsőséges esetekben ez akár az épület fennmaradását is veszélyeztetheti. A nedvességnek leginkább kitett falfelületek megelőző védelme ezért rendkívül fontos, a jövőbeni károk így jelentős mértékben csökkenthetők, vagy akár teljesen elkerülhetők lesznek. Ezekre a problémákra kínál megoldást a SMILING HOUSE IMPREGNÁLÓ termékcsalád, mely egyaránt védi köveinket, falainkat, tetőinket a fizikai és az esztétikai romlástól. Egyedülálló víztaszító képességüknek köszönhetően a termékek védik a felületet a vizesedéstől úgy, hogy a falazat légáteresztő képessége ezalatt nem csökken, mivel nem a pórusokat tömítik el, hanem a folyadék nedvesítő hatását szüntetik meg. A SMILING HOUSE IMPREGNÁLÓ termékekkel impregnált felületek sokáig, akár évtizedekig megőrzik eredeti szépségüket.
A termékek felhordhatóak ecsettel, teddy-hengerrel, locsolással. Minden esetben legalább két rétegben kell a termékeket a kívánt felületre felvinni. A vizes bázisú termékeknél “nedves a nedvesre” (az első réteg nem száradhat meg a második réteg felkenése előtt) eljárással kell a kezelést elvégezni. Az oldószeres termékek felhordására nincs ilyen előírás, de ezeket is minimum két rétegben fel kell hordani. Az anyagfelesleget egy nedvszívó textillel itassa fel.
Ajánlott a teljes felületet, beleértve a fugázatot is leimpregnálni, így a fuga is vízlepergető védelmet kap.
A kezelendő felületeken minden esetben végezzünk próbakezelést!

  • Termék szűrő
    • Építőanyag
    • Felület
    • Színhatás